Klart: VSK värvar Tim Hartzell

VSK och danska Vendsyssel FF är överens om en övergång av Tim Hartzell. Mittbacken har skrivet på ett kontrakt över 1.5 år.

Tim Hartzell (22 år) har sitt ursprung i Stockholmsfotbollen där moderklubben är Ingarö IF. I moderklubben spelade Tim hela vägen från knatteskolan till debut i A-laget (div 4).

I januari 2017 gick Hartzell till FC Djursholm där han spelade juniorfotboll under säsongerna 2017-18. Inför säsongen 2019 bjöds Tim in till Djurgården för provspel i U19. Han erbjöds en plats i truppen och spelade under säsongen många av matcherna.

Våren 2020 bjöds Tim Hartzell in till provspel i AFC Eskilstuna. Han skrev på ett kontrakt till utgången av säsongen 2022. Under säsongen 2020 och 2021 spelade Tim i en handfull av klubbens matcher, oftast som inhoppare.

I juli 2021 värvades Hartzell till Sandvikens IF i div 1. Han spelade totalt 33 matcher för Sandvikens IF och gjorde 2 mål under säsongerna 2021-22.

Inför säsongen 2023 värvades Tim till Dalkurd FF i div 1. Under säsongen spelade Hartzell samtliga minuter i samtliga tävlingsmatcher.

Den 29 januari 2024 värvades Hartzell av den danska klubben Vendsyssel FF i danska andraligan. Kontraktet skrevs på fyra år. Under våren har Tim spelat i 10 av klubbens matcher.

Nu är Tim Hartzell klar för Grönvitt.

Tim Hartzell:

”Allsvenskan är ju barndomsdrömmen och VSK har alltid varit en klubb som jag velat spela i – och det har varit nära förut – men nu är jag äntligen här!”

Kalle Karlsson, manager:

”Tim är en spelare vi noterat tidigare år i division 1 och nu blev det så att han blev tillgänglig samtidigt som vi fick en lucka att fylla i försvaret. Han är en snabb mittback som är bra i passningsspelet, vi tycker att han passar väl in hos oss både på och utanför planen”.